Risti jaanipäev 22.06.2024

Aastal 2024 möödub 500 aastat Risti piirkonna esmamainimisest. Sel ajal oli küla nimeks Haartze, mis asus otsapidi praeguse Risti aleviku maadel. Tähistasime sünnipäeva suure jaanipäevaga. Hommik algas turuplatsil taluturuga, mida oli avama tulnud Koluvere krahv isiklikult ja ikka koos prouaga. Turu meeleolu aitas luua Piirsalu Kapell eesotsas Marje Viigipuuga. Krista Kumbergi juhatusel said huvilised teha kaks jalutuskäiku Risti peal. Jalutuskäikude teemad olid: “Kadunud vaated” ja “Ettevõtlik Risti”. Raudteejaamas toimus väike ajalootund asjatundjatega ja teemaks oli kas Risti on 100 või 500 aastane. Selle tähtsa küsimuse üle mõtisklesid: Mati Mandel, Anne Heiman ja Kati Ojaver.

Suur lasteala raudteejaama ümbruses,  batuudi, Pipi, näomaalingute, õhupallimeistri ja ponide, suhkruvati, patsipunumistega kestis õhtuni välja. Päeva tõmbenumbriks kõigile lastele oli etendus: “Piip ja Tuut kontserdil”. Õhtune jaanipidu algas Risti rahvatantsijate meeleoluka etteastega, süüdati lõke ja keerutati jalga ansambli “Karavan” saatel.

Suured tänud kõigile sponsoritele: Lääne-Nigula vald, Enniste,  Laheotsa, Inchape ja Ford, Harju Ehitus, Skone, Eesti Kultuurkapital, Sunly, Meistrimehed, Kullapesa, KTL Racing, Linnamäe Lihatööstus, Provisor, Helia Invest, Põldotsa talu, US Studio, SA Haapslau Muuseumid, FRA Mare, Nevi Print, FBJ Media OÜ, Risti Loomemaja, Ülle massaazituba, Lääne Risti, Mullo Transport, Korgitser, Nurme Bistroo, Maiu Söögituba, Kekkila, Armelus OÜ, Coop, Farmi ja kõigile  õnneloosi ja toetajapileti ostnutele. Tänu teile sai me pidu teoks.

Fotogalerii sünnipäeva tähistamisest: https://www.facebook.com/RistiRaudteejaam/photos_by

Artikkel Lääne Elus: https://online.le.ee/2024/06/27/risti-500-mis-vahe-on-naistel-ja-alevikel/

Fotogalerii Lääne Elus: https://online.le.ee/2024/06/23/risti-pidas-500-sunnipaeva/